Srijeda, 14 Srpanj 2021 13:08

ANA PEHAR NOVA OSJEČANKA

ANA PEHAR

Mjesec dana je do početka priprema, a mi predstavljamo novu igračicu, Anu Pehar, juniorsku reprezentativku koja dolazi iz Sesveta a igra na poziciji lijevog vanjskog.

  • Pozdrav Ana! Reci nam nešto o sebi (kako si se počela baviti rukometom, rukometni put po klubovima, gdje si sve igrala, ispričaj neko tebi zanimljivo iskustvo)?

Rukometom sam se počela baviti 2013. godine u Mostaru gdje sam i rođena. Prvi klub za koji sam igrala bio je HRK Kosača koji se ubrzo nakon toga spojio sa HŽRK Zrinjski također iz Mostara. Bile smo nekoliko godina za redom državne prvakinje kada me primijetio trener Vladimir Gašparac, na njegov nagovor otišla sam u kamp HRS-a u Zadar, tamo sam dobila poziv za RK Sesvete. U Zagreb sam se doselila sezonu 2017./2018. gdje sam i upisala prvi razred Gimnazije Sesvete. Svaki početak je težak samim tim i taj je bio, otići od kuće i obitelji s nepunih 15 godina bio je veliki izazov, ali me želja za promjenom i napredovanjem vukla naprijed. Kao Hrvat iz BiH uvijek sam maštala da nosim dres Hrvatske reprezentacije i tu sam priliku dobila 2018. godine na poziv izbornice Adrijane Prosenjak. Bilo je tu velikih odricanja, ulaganja, znoja pa čak i suza, ali sve me to izgradilo kao igrača i osobu. Nakon četiri stvarno lijepe sezone u Sesvetama došlo je vrijeme za promjenu i stepenicu više i Osijek se činio kao dobra prilika za napraviti tak iskorak.

 

  • Što te najviše privuklo na dolazak u ŽRK Osijek?

Na dolazak u ŽRK Osijek najviše me privukao novi iskorak i izazov koji me čeka ove sezone, također privukao me kvalitetan rad i ulaganje u mlade igrače kojeg zasigurno uvijek treba.

 

  • Jesi li ikada već bila u Osijeku ili proučavala o Osijeku?

Naravno, Osijek sam posjećivala privatno i kao igračica na gostovanjima sa svojim prethodnim klubom. Osijek mi se svidio kao grad i radujem se što ću ga bolje upoznati.

 

  • Koja su tvoja očekivanja za iduću sezonu?

Za iduću sezonu imam velika očekivanja, nova ekipa i grad, nadam se za početak da ću se dobro uklopiti, napredovati i postići kvalitetan rezultat. Uz to sve priželjkujem dobru atmosferu sa što manje ozljeda.

 

  • Ana, koji su tvoji rukometni uzori? 

Kao rukometne uzore rekla bih Daniela Narcissea i Blaženka Lackovića, pored toga što su vrhunski igrači primjer su sportaša i van terena što mi je vrlo bitno.

 

  • Hobi? 

Imam dosta hobija u slobodno vrijeme, najviše volim provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, volim prirodu i u vrijeme pauza od rukometa planinarim s bratom i sestrama.

 

  • Koju glazbu slušaš i što te najviše opušta? 

Što se tiče glazbe lako se prilagodim, ali kada imam priliku pustit nešto za sebe to će uglavnom biti Balašević, Galija, Prljavci i sve što ide uz to. Najviše me opušta vrijeme koje mogu provesti u rodnom gradu s obitelji i prijateljima, u tome najviše uživam i to najviše cijenim, također volim šetati svog psa.

 

Ana, drago nam je što smo te upoznali, veselimo se tvom dolasku, nadamo se da ćeš ispuniti sva svoja očekivanja u čemu ti želimo puno sreće.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Srpanj 2021 13:12