Petak, 14 Kolovoz 2020 06:27

1 NA 1 - TOMISLAV REŠICKI, TRENER KADETKINJA

TOMISLAV REŠICKI 

Trener Tomislav Rešicki ispričao nam je o očekivanjima za iduću sezonu, kadetkinjama koje vodi i sebi osobno.

  • Tomislave, predstavi se u par rečenica (trenersko i igračko iskustvo, zašto baš rukomet)?

 

Tomislav Rešicki, imam 28 godina. Prvi susreti s rukometom bili su sa 11 godina, kada sam se uključio u rad tek osnovanog kluba RK Beli Manastir u kojem sam proveo 12 godina, te jednu sezonu u ekipi Mohacsa iz Mađarske. Od 2013. godine bavim se trenerskim poslom, prvo u juniorima RK Beli Manastir, te nakon toga ŽRK Baranja odakle sam prešao u ŽRK Osijek. Velik utjecaj na moj odabir rukometa imalo je zlato Hrvatske rukometne reprezentacije u Ateni na OI.

 

  • O kategoriji koju treniraš (godište, broj djevojaka koje treniraju, koliko često se održavaju treninzi, gdje se djevojke natječu i slično)?

 

Treniram djevojke rođene 2004./2005. godine, koje će se od sezone 2020./2021. natjecati kao kadetkinje. Trenutno na popisu imam 25 djevojaka, a u radu sudjeluje i pomoćni trener Valent Granat. Treninzi se odvijaju svaki dan od ponedjeljka do petka, a u fazi priprema treniramo i dva puta dnevno. U sezoni 2019./2020. djevojke su nastupale u 3 natjecanja: 3.hrl istok te državne lige za kadetkinje i mlađe kadetkinje. Iduća sezona je prilično važna za ovu generaciju, stoga smo već 3.8. krenuli sa pripremama. 

 

 

  • Osobni ciljevi i očekivanja sa ekipom?

 

S obzirom da su cure u fazi stvaranja i profiliranja kao sportaši ali i osobe, primarni cilj je izgraditi dobre djevojke koje stječu navike odgovornosti, predanosti, timskog rada, proživljavanja emocija (sreća-tuga, pobjeda-poraz). Mislim da ekipa ima puno potencijala i konačni cilj je „stvoriti“ rukometašice koje će dati velik doprinos u prvoj ekipi kada tamo dođu. Nadam se da će se situacija oko virusa smiriti i da ćemo moći ostvariti željene ciljeve.

 

 

  • Kako si zadovoljan s uvjetima za rad?

 

Uvjeti za rad su presudni za razvoj mladih sportaša, a mogućnost korištenja dvorane normalnih gabarita 5 puta u tjednu je danas često premija. Sretan sam i zadovoljan što klub ulaže u mlade rukometašice, od dvorane, opreme, rekvizita, putovanja, obroka na putovanju do brige za svaku rukometašicu pojedinačno i to ne samo po pitanju sporta, nego i šire.

 

  • Koji ti je motiv u trenerskom poslu?

 

Rad s mlađim uzrastima velik je izazov ali i zadovoljstvo. Najveći motiv mi je sreća, predanost radu i želja za novim znanjima koje vidim kod svojih rukometašica. Ambicije i želje kluba su velike, što se ocrtava i na nas trenere koji smo samim time dodatno motivirani.

Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Kolovoz 2020 07:36