Četvrtak, 04 Veljača 2021 11:10

Vedran Ćurak novi voditelj škole rukometa

Vedran Ćurak preuzima djevojčice (2008./2009. godište)

Vedran je dobro poznato ime na rukometnoj sceni i pojačati će našu struku u cilju što boljeg razvoja igračica kao trener djevojčica i voditelj (koordinator) škole rukometa u svim mlađim skupinama. Obavili smo razgovor s njim, gdje nam se predstavio. 

Bok Vedrane, drago nam je vidjeti te u redovima ŽRK Osijek, za početak reci nam nešto o sebi, igračko i trenersko iskustvo?

Rođen sam u Osijeku 1974. god. Igračku karijeru započeo sam u Osijeku 1986. i završio 2006. u Osijeku. Seniorski rukomet počeo sam igrati dolaskom u R.K. Zagreb Chromos (sada PPD Zagreb) te sve do završetka igračke karijere nastupao u najvišim nacionalnim ligama. Osim R.K. Osijek i R.K. Zagreb nastupao sam za R.K. Metković, R.K. Krško (Slovenija), H.C.Prato, H.C. Conversano (Italija). Trenerskim poslom započinjem 2004.god. u R.K. Osijek sa mlađim dobnim kategorijama te sve do danas prikupljam dragocjena trenerska iskustva.

 

Reci nam nešto više o uspjesima koje si imao u reprezentaciji, koje si generacije vodio?

Diplomirao sam na Višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Nositelj sam EHF Master Coach licence od 2018.god. Trenirao sam seniorsku ekipu ŽRK Osijek, RK Osijek, RKHM Dubrovnik, vodio sam kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske (mušku i žensku) na svjetskim prvenstvima, bio sam u stožeru muške seniorske reprezentacije Hrvatske za OI u Londonu. Najveći osobni rezultat je viceprvaci svijete 2013. u Mađarskoj sa generacijom 1994. godište. Sudjelovao sam u stvaranju mnogih vrhunskih igračica i igrača. Predavač sam na trenerskim seminarima.

 

Kako si se odlučio za dolazak i što te najviše privuklo za rad u ŽRK Osijek?

Za dolazak u ŽRK privukle su me ambicije ljudi koji vode klub.

 

Koji su tvoji ciljevi i planovi u školi rukometa, što očekuješ od svoje generacije?

Prvi cilj je da imamo veliku bazu djevojčica koje treniraju rukomet, te svestran i postepen razvoj sve do seniorske ekipe.

 

Koji ti je najveći motiv u trenerskom poslu? 

Najveći motiv u radu mi je kada igrač ostvari svoj maksimalni potencijal.

 

Što misliš, gdje treneri najčešće griješe pri radu u mlađim kategorijama?

Najveća pogreška u radu sa mladima je ostvarivanje brzih rezultata na uštrb postepene fizičke, psihološke i tehničko-taktičke pripreme.

 

Hvala Vedrane, želimo ti ostvarenje ciljeva i sretno u radu!

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 04 Veljača 2021 11:30