Srijeda, 30 Rujan 2020 09:32

1 NA 1 - KRISTINA VALIDŽIĆ, TRENERICA DJEVOJČICA

KRISTINA VALIDŽIĆ

Trenerica Kristina vodi najmlađe dobne skupine u našem klubu.

  • Kristina, predstavite se u par rečenica (trenersko i igračko iskustvo, zašto baš rukomet)?

Moje ime je Kristina Validžić, rođena u Osijeku 1973. Prva registracija za ŽRK Osijek bila je davne 1986. i traje do danas 2020. godine u ulozi trenera mlađih dobnih uzrasta. Mentor u školovanju za trenera rukometa bio mi je Ivo Duvnjak, otac najboljeg rukometaša svijeta, Domagoja Duvnjaka. Najljepši uspjesi i uspomene na igračku karijeru su: finale Kupa Hrvatske, polufinale Kupa europskih gradova (sezona 1999./2000.), Liga za prvaka Hrvatske (izboreno 2. Mjesto 2000. godine odmah iza Podravke) i ponosni kapetan te generacije. Dobitnica Pečata grada Osijeka za osobita ostvarenja na području sporta (2002.). Rukomet sam počela trenirat jer mi je bio zanimljiv, dinamičan i pun nadigravanja. Imala sam privilegiju da me prvim rukometnim koracima podučava najbolja svjetska rukometašica Katica Ileš.

  •  

  • O kategoriji koju trenirate (godište, broj djevojaka koje treniraju, koliko često se održavaju treninzi, gdje se djevojke natječu i slično)?

Treniram djevojčice rođene 2009., 2010. Godište i mlađe (mini rukomet). Ukupan broj djevojčica trenutno je 20. Natječemo se u Županijskoj ligi i svake godine idemo na završnicu mlađih dobnih skupina mini rukometa u Karlovcu. Treniramo 4 puta tjedno plus utakmice vikendom za vrijeme školske godine, a preko ljeta imam organiziranu školu rukometa za one koji jesu u klubu i one koji će postati budući članovi ŽRK Osijeka.

 

  • Osobni ciljevi i očekivanja sa ekipom?

Volim raditi s najmlađim uzrastima, budućim rukometašicama. Gledati ih kako s veseljem dolaze na trening i odlaze s njega. Svjedočim sklapanju lijepih prijateljstava i druženja te učenju rukometa i promatranju njihovog napretka iz mjeseca u mjesec. Moj osobni cilj je da ih što više privučem i animiram da dođu na prvi trening, nauče igrati rukomet, zavole ga i postanu članice ŽRK Osijek. Rezultatima sam jako zadovoljna i nastojati ću da budem i dalje.

 

Kristina, zahvaljujemo se na razgovoru i sretno u ostvarenju zacrtanih ciljeva!

 

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Rujan 2020 09:53